Mbi 100 aktiviste te shoqatave te rrjetiti MOSHA organizuan nje takim me rastin e 1 tetorit. Ata mes te tjerash u takuan edhe me ministren e shendetesise dhe mbrojtjes sociale zj Manastirliu e cila premtoi me shume vemendje per te moshuarit. Ne menyre te vencante ato premtoi mbeshtetje per kujdesin ne shtepi dhe mbeshtetje per rrjetet e vullnetareve. Ne takim u theksua se ka ende me shume per tu bere lidhur me nderveprimin mes brezave dhe luften kunder izolimit social te te moshuarve shqiptare. Gjithashu perfaqesuesi i rretit, dhe presidenti  i Shoqates se Pensionisteve te Shqiperise, Z Faik Xhani komunikoi te dhenat paraprake te studimit qe sapo ka perfunduar mbi gjendjen sociale dhe shendetsore te te moshaurve. Disa media kombetare si Top Channel TV, Gazeta Panorame, Radioteleviozioni Shqiptar etj pasqyruan takimin ne lajmet kryesore.