Muaj: Shtator 2017

Konsulence per vleresimin e fazes se pare te TASIOP ne Shqiperi

Download “Albania-Tasiop-MTE_ToR-Consultant-1.doc” Albania-Tasiop-MTE_ToR-Consultant-1.doc – Downloaded 272 times – 2 MB                         Download “Albania-ToR_Midterm-Evaluation_final-draft_wo-budget.docx” Albania-ToR_Midterm-Evaluation_final-draft_wo-budget.docx – Downloaded 277 times – 87...

Read More

Kerkesa per komunikimin dhe vizibilitetin lidhur me miniprojektet

Komunikimi eshte nje veprim thelbesor per zbatimin me sukses te projektit. Ai do te siguroje qe projekti eshte vizibel dhe i pergjegjeshem ndaj publikut duke siguruar ne te njejten kohe transparencen e tij. Download “Aneksi-D.-Komunikimi-dhe-vizibiliteti.doc” Aneksi-D.-Komunikimi-dhe-vizibiliteti.doc – Downloaded 319 times – 173 KB...

Read More

Sherbime dentare miqesore per te moshuarit

Sherbimi dentar ne Shqiperi, ashtu si edhe sherbimet per kujdesin e syve, nuk jane te mbuluara nga sigurimet shendetsore dhe ka fakte te cilat vertetojne se kujdesi per shikimin dhe per dhembet tek te moshuarit shqiptare eshte krahasimisht mjaft me i ulet, krahasuar me shume vende te tjera. Dhe kjo me shume gjase eshte e shkaktuar nga barrierat financiare ne kete drejtim. Shoqata Unioni Kombetar i te Moshuarve te Pleqerise, anetare e rrjetit MOSHA, ka filluar nje perpjekje per bashkepunimin me disa klinika te cilat ofrojne sherbime me cmime te pergjysmuara per nje kuote te moshuarish. Dr. Lulzim Mullahi, me kolege, sapo i dorezoi  nje certifikate mirenjohjeje klinikes dentare Vivaden, e cila eshte nje prej klinikave e cila eshte duke ofruar keto sherbime miqesore per te...

Read More

Tender per miniprojekte per perfshirjen sociale te te moshuarve. 2017-2018

Iniciativa per perfshirje sociale eshte nje projekt i krijuar qe te nxise fuqizimin e sektorit civil ne pese vende te Ballkanit Perendimor ne pergjigje te moshimit demografik. Projekti mbeshtetet nga Bashkimi Europian permes fondeve IPA, Kryqi i Kuq Austriak si dhe Agjensia e zhvillimit e Austrise. Ai synon te fuqizoje rrjetet e shoqerise civile ne Shqiperi, Bosnje dhe Herzegovina, Maqedoni, Mal te Zi dhe Serbi per te permiresuar perfshirjen sociale te te moshuarve ne komunitetet lokale dhe ne shoqeri ne pergjithesi. Projekti do te permiresoje perfshirjen e te moshuarve ne vendimmarrjen lidhur me moshimin si dhe do te perforcoje imazhin pozitiv te te moshuarve ne keto vende Download “Formulari-i-aplikimit.doc” Formulari-i-aplikimit.doc – Downloaded 277 times – 246 KB                          Download “Ftese-per-tender.doc” Ftese-per-tender.doc – Downloaded 278 times – 2...

Read More

Madhesia e germes

  • A  A  A