Termat

 • Geriatria: sherbimet dhe kujdesi per te moshuarit
 • Gerontologjia: shkenca qe studion moshimin
 • Geron = plak
 • Mbi 60 apo mbi 65 (OBSH : mbi 65)
 • Mosha e trete (te moshuarit e rinj: te 60tat dhe 70tat) dhe mosha e katert

Dimensionet e moshimit

 • Demografia: mosha mesatare dhe migrimi
 • Biologjia: “ngadalesimi” – levizja dhe shqisat
 • Semundjet kronike
 • Shendeti mendor
 • Mobiliteti dhe autonomia
 • Izolimi kundrejt integrimit shoqeror
 • Solidariteti shoqeror dhe kriza e pensioneve
 • Sherbimet: geriatria
 • Probleme te informacionit mbi te moshuarit
 • Vdekja me dinjitet dhe kujdesi paliativ

Download “Problemet-e-moshes-se-trete-shqiperi.pdf” Problemet-e-moshes-se-trete-shqiperi.pdf – Downloaded 1934 times – 2 MB